Youtube este un brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Platforma video face parte din viața noastră de zi cu zi și a schimbat cu totul industria de entertainment. Youtube face însă istorie și pe alte planuri, cea mai recentă apariție fiind fontul propriu: Youtube Sans. Poate că ați observat deja noul font Youtube Sans, lansat de curând odată cu platforma Youtube TV.

Youtube font, Basic character set
Noul font Youtube este o readaptare a butonului Play și include chiar butonul printre caractere, acesta putând fi tastat la fel precum orice altă literă sau simbol.

Schimbare majoră și totodata minoră

Fontul a fost creat de către Saffron, în colaborare cu echipa de UX a celor de la Youtube. Acesta a apărut ca urmare a cerinței de lansare a unui font care să îmbine aspectul user-friendly cu tonul aparte de entertainment adus de lansarea noii platforme Youtube TV.

Noul font Youtube este unul sans și este simplu, dar în același timp foarte expresiv și jucăuș. Familia fontului include linii de diferite grosimi, care permit adaptarea la orice suport.

Youtube are astfel un sistem tipografic care poate duce mai departe mesajul de brand în toate tipurile de media. Fontul comunică de la prima privire viziunea Youtube și promite să se reconfigureze și pe viitor, astfel încât să reflecte cât mai bine imaginea celui mai important nume în materie de conținut video pe internet.

Youtube font
În momentul de față, fontul Youtube Sans apare doar în interfața Youtube TV. Platforma TV oferă posibilitatea de streaming live pentru cele mai importante canale americane, precum ABC, CBS, FOX, NBC și multe altele. Ramâne de vazut cum va evolua acest sistem de streaming live și în ce țări va fi adaptat. Șansele sunt destul de mari ca Youtube TV să prindă foarte bine. Motivul este simplu: deja se petrece majoritatea timpului vizionând conținut video pe Youtube (muzica, trailere, episoade, tutoriale, vloguri etc), așa că de ce nu s-ar integra în același loc și redarea în timp real de conținut TV?

Supremația video

Tehnologiile smart au atins un nivel foarte înalt și sunt acum opțiunea cea mai populară pentru iubitorii de conținut video. Vorbim aici de o întreagă industrie: televizoare, telefoane, tablete, laptopuri etc. Indiferent dacă vorbim de seriale, filme, emisiuni, muzică, tehnologie, publicitate sau sport, segmentul video este în plină creștere și acaparează încet-încet din ce în ce mai mult teren în fața conținutului static (text și imagini). O simplă privire asupra rețelelor de socializare ne arată cât de mult a avansat partea video.

Integrarea unui font propriu a celor de la Youtube nu face decât să demonstreze cât de important este fiecare detaliu la acest nivel. Noul font Youtube este o mișcare mult mai avansată decât una de imagine. Fontul face parte din strategia de marketing a americanilor și devine alături de logo-ul emblematic un sinonim al brandului atât de popular și de îndrăgit.

După cum spuneam și mai sus, fontul a fost creat de cei de la Saffron, la alcatuirea lui contribuind atât echipa UX a americanilor, cât și echipe de advertising din Barcelona și Hamburg.

Youtube font