Cloud-ul este un serviciu care a schimbat foarte mult fața online-ului în ultimii ani și a devenit sinonim cu mobile development-ul. Cu un serviciu de Cloud putem accesa orice fișiere și aplicații de la distanță, de oriunde și de pe orice dispozitiv. Cloud-ul a influențat foarte mult și mediul business și a ajuns să fie integrat la scară largă în toate companiile interesate de mobile development.

Având la bază piloni atât de puternici precum online-ul și dispozitivele mobile, serviciul este invincibil și se bucură de un succes enorm. Un studiu realizat de cei de la Forbes preconizează ca până în 2019, traficul de date mobile va fi ocupat în procent de 90% de Cloud. În momentul de față există 7.9 miliarde de dispozitive conectate la Cloud, iar numerele sunt în continuă creștere.

Cum pot Cloud-ul și serviciile de mobile development să ajute o afacere

Este foarte important de menționat că serviciile de Cloud sunt personalizabile și adaptate constant pentru a raspunde cerințelor de business. Schimbarea este mutuală, întrucât integrarea serviciilor de mobile development într-o afacere atrage modificări și de partea cealaltă. Iată așadar de ce Cloud-ul este mai mult decât un simplu serviciu:

1. Acces nelimitat de oriunde la date

Beneficiul principal oferit de Cloud este că angajații pot accesa date de oriunde, fără a fi legați de un anumit spațiu. Acest lucru este extrem de util pentru companiile în care angajații trebuie să facă deplasări sau lucrează pe conturi străine multiple. Productivitatea și eficiența sunt astfel îmbunătățite foarte mult. În plus, providerii de servicii Cloud au dezvoltat produse adaptate pentru diferite piețe și departamente, precum și diferite niveluri de dezvoltare. Iar inginerii lucrează constant la crearea de soluții cât mai personalizate, care să răspundă punctual cerințelor.

2. Securitate și simplitate

Un alt beneficiu extrem de important este economisirea timpului. Integrarea serviciului de Cloud nu cere timpi de instalare, update, backup etc. Totul este disponibil simplu și rapid, iar serviciul este disponibil mereu în formă gata updatată. Cloud-ul este o metodă mult mai sigură de lucru cu datele decât sistemele interne populare anterior, care sunt vulnerabile în fața pierderilor de date, virușilor, furtului de identitate etc. Securitatea oferită de Cloud este imbatabilă și mult mai ieftină. Pentru a asigura același nivel de securitate, companiile ar trebui să investeasca bugete uriașe. Echipa din spatele Cloud-ului deține cele mai înalte certificări și acces la cele mai inalte protocoale de securitate. În plus, aceasta se supune legislației privind transparența și calitatea, așa că este obligată să își facă treaba excelent și nu poate fi coruptă.

3. Costuri mai mici pe toate nivelurile

Serviciile de mobile development sunt o soluție mult mai accesibilă decât pare. Spre deosebire de cumpărarea de software-uri sau dezvoltarea de aplicații interne, acestea nu au taxe de licență sau de instalare și nici nu necesită achiziția de servere și personal IT pentru întreținerea lor. În cazul Cloud-ului, o simplă taxă de abonare elimina toate costurile suplimentare și permite totodată monitorizarea mult mai ușoară. Cloud-ul poate ajuta astfel la deblocarea unor sume importante, ce pot fi folosite în alte departamente.

Asadar, Cloud-ul este un serviciu de mobile development care ajută la scăderea costurilor și creșterea performanței și vitezei de lucru. Există mai multe tipuri de servicii și provideri de Cloud, așa că putem alege opțiunea care se potrivește cel mai bine afacerii noastre.